Jalostustarkastus 2022

 
Yhdistys järjestää jalostustarkastuksen 10.–11.12.2022. Tarkastajana toimii Kirsi Honkanen. Lisätietoja tulossa myöhemmin.
 
Yhden päivän aikana voidaan tarkastaa noin 20 koiraa. Jalostustarkastukseen voi osallistua 15 kk täyttänyt länsigöötanmaanpystykorva. 15–24 kk ikäinen koira arvostellaan nuorena koirana, ja sen arvostelu on voimassa, kunnes koira täyttää 3 vuotta. Koirien on oltava rokotettuja Suomen Kennelliiton määräysten mukaisesti.
 
Jalostustarkastuksen hinta on jäseniltä 40 euroa ja ei-jäseniltä 50 euroa. Maksu suoritetaan vasta, kun saat tiedon tarkastukseen pääsystä.

Jalostustarkastus on yksityiskohtainen koiran rakenteen tarkastaminen, mittaaminen ja dokumentointi. Tarkastuksessa otetaan kantaa myös koiran luonteeseen ja jalostuskäyttöön. Tarkastus ei ole näyttelyarvostelu eikä koirien mittaustuloksia verrata toisiinsa kilpailunomaisesti. Jalostustarkastuslausuntojen avulla yhdistys saa yksityiskohtaista tietoa gööttikantamme yksilöistä, ja nämä tiedot tulevat palvelemaan myös tulevia harrastaja- ja kasvattajasukupolvia. Omistaja saa tarkastuksesta itselleen kolmisivuisen arvostelun. Koirasta otetaan myös valokuva.
 

Jalostustarkastetut göötit
Länsigöötanmaanpystykorvat ry