Jalostustarkastus 2021


Yhdistys järjestää jalostustarkastusviikonlopun syys-lokakuussa pääkaupunkiseudulla. Informoimme lisää asioiden varmistuttua.
 
Yhden päivän aikana voidaan tarkastaa noin 20 koiraa. Jalostustarkastukseen voi osallistua kaksi vuotta täyttänyt länsigöötanmaanpystykorva. Koiran pitää olla tunnistusmerkitty ja rokotettu Kennelliiton sääntöjen mukaisesti.

Jalostustarkastuksen hinta on jäseniltä 40 euroa ja ei-jäseniltä 50 euroa. Maksu suoritetaan vasta, kun saat tiedon tarkastukseen pääsystä.

Jalostustarkastus on yksityiskohtainen koiran rakenteen tarkastaminen, mittaaminen ja dokumentointi. Tarkastuksessa otetaan kantaa myös koiran luonteeseen ja jalostuskäyttöön. Tarkastus ei ole näyttelyarvostelu eikä koirien mittaustuloksia verrata toisiinsa kilpailunomaisesti. Jalostustarkastuslausuntojen avulla yhdistys saa yksityiskohtaista tietoa gööttikantamme yksilöistä, ja nämä tiedot tulevat palvelemaan myös tulevia harrastaja- ja kasvattajasukupolvia. Omistaja saa tarkastuksesta itselleen kolmisivuisen arvostelun. Koirasta otetaan myös valokuva.

Lisätietoja: goottijaltoimikunta [at] gmail.com

Tarkastukseen valitaan ensisijaisesti jo kaksi vuotta täyttäneitä koiria, mutta jos tilaa jää, mukaan voidaan ottaa myös nuorempia, ei kuitenkaan alle 18 kuukauden ikäisiä koiria. Jalostustarkastukseen osallistuvien koirien on oltava rokotettuja Suomen Kennelliiton määräysten mukaisesti. Muista ottaa mukaan eläinlääkärintodistus esim. hampaan poistosta tms. Rokotustarkastukset ja tunnistusmerkinnät tarkastetaan saapuessa. Kennelyskää tms. sairastavaa koiraa ei saa tuoda paikalle. Ota koiralle mukaan näyttelypanta ja -talutin.

Jos koirallasi on juoksu, ilmoita siitä. Koira tarkastetaan tällöin viimeisenä.

Ilmoittaudu paikalle tullessasi toimitsijoille. Ennen tarkastukseen menoa ulkoiluta koirasi, punnitse se ja otata siitä valokuva (kuvaaja on sitä varten paikan päällä).

Älä häiritse muiden koirien arvostelun kulkua.

Jalostustarkastetut göötit
Länsigöötanmaanpystykorvat ry