Ohjeita lehteen lähetettävälle aineistolle


Kaikki yhteydenotot: goottilehti [at] gmail.com

Luethan alla olevat ohjeet, jotta lehden teko olisi mahdollisimman sujuvaa sekä toimitukselle että taittajalle. Ohjeet on luettavissa myös yhdistyksen nettisivuilta. Jos jostain ohjeesta on kysymyksiä, laita meille sähköpostia! 
 
NÄYTTELY- JA HARRASTUSTULOKSET
 

Kaikki tulokset lähetetään toimituksen sähköpostiin. Kotimaisia näyttelytuloksia, myöskään pentunäyttelyiden tuloksia, ei tarvitse erikseen toimittaa, tulostoimittaja kerää ne kootusti Koiranetistä. 

Näyttelytuloksista julkaistaan ROP- ja VSP-pentu, ROP, VSP, SERT, VASERT, CACIB, VACACIB, ROP-VET, VSP-VET ja ROP-kasvattaja. Paras uros ja paras narttu luokat julkaistaan kokonaan. Agilitystä julkaistaan luvat ja sertit. Muista lajeista julkaistaan hyväksytyt tulokset.

Tulokset, jotka pitää itse lähettää tulospostiin:
  • luokkanousut
  • ulkomaisten näyttelyiden tulokset
Ilmoituksessa pitää näkyä selkeästi päivämäärä, paikka (maa, paikkakunta), tuomari ja luokka.
 
 
LEHTEEN LÄHETETTÄVÄT KUVAT
 
Otamme vastaan kaikenlaisia kuvia lehteen julkaistavaksi. Lehden toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta sellaista kuvaa, joka on epätarkka, valottunut tai liian tumma. Lähetäthän mahdollisimman hyvälaatuisia kuvia! Kuvatiedoston tulee olla joko .jpg tai .png muotoinen. Laitathan kuvatiedoston nimeksi jonkun tunnisteen, kuten koiran nimen tai mitä lajia kuva koskee esim. “Ryhmäkuva roturace 2017.jpg” tai “Erikoisen Hyvä Esimerkki paimennustesti 2017.jpg”.

Lehti julkaisee koirien rakennekuvia mm. näyttelytulosten ja Valiogallerian yhteydessä. Näyttelytuloksien yhteydessä julkaistaan kuva koirasta, joka on saavuttanut jonkin seuraavista tuloksista: ROP, VSP, SERT, CACIB, VASERT, VACACIB, ROP- ja VSP-pentu. Kuvia julkaistaan niin paljon kuin se on siistin lehtitaiton kannalta mahdollista. Jos lähetät meille sekä näyttelytuloksen että kuvan, laitathan ne samaan sähköpostiin.

Lehdellä on käytössään arkisto, jossa jokaisesta koirasta säilytetään arkistossa yksi, mahdollisimman tuore kuva koirasta.
 
Kuvatiedoston nimenä tulee olla koiran koko nimi, rekisterinumero sekä kuvaajan nimi, esimerkiksi ”Erikoinen Esimerkki FI12345/18 Veikko Valokuvaaja.jpg”.

Täytekuvat
 
Otamme mielellämme vastaan täytekuvia eri vuodenajoista ja tilanteista. Jos haluat ehdottaa valokuvaasi kansikuvaksi, sen tulee olla pystyasennossa. Muuten kuvien suunnalla ei ole väliä. Laitathan sähköpostin otsikoksi esim. ”Täytekuvia lehteen SYKSY”.
 
Kuvien käyttöoikeus
 
 
Lähettämällä valokuvasi lehden sähköpostiin annat meille luvan käyttää kuvaasi lehdessä. Pyrimme mainitsemaan kuvaajan aina, mikäli se on tiedossa. Ethän lähetä meille ilman lupaa toisen kuvaamia kuvia! Tarvittaessa muokkaamme ja rajaamme kuvia ulkoasuun paremmin sopivaksi.
 
 
ARTIKKELIT

Göötti-lehti ottaa vastaan juttuja gööteistä sekä muista ajankohtaisista aiheista, jos ne sopivat lehden sisältöön. Toimitus valitsee julkaistavat artikkelit lehteen. Artikkeli eli “juttu” tulee toimittaa Word-tiedostona sähköpostiste. Tiedoston nimeksi artikkelin otsikko. Muistathan mainita artikkelin kirjoittajan! Emme julkaise muualta kopioituja kirjoituksia ilman lähdetietoja. Lehden toimitus pidättää itsellään oikeuden lyhentää kirjoituksia ja muokata niiden kirjoitusasua. Jos haluat kuviasi artikkeliin, lähetäthän ne erillisenä liitetiedostoina ja luet kuviin liittyvät ohjeet.
 
 
MUISTOKIRJOITUKSET

Julkaisemme pyynnöstä muistokirjoituksen koirastasi. Muistokirjoitukseen voi kirjoittaa lyhyen tekstin tai runon sekä laittaa koirasta valokuvan. Julkaisemme poisnukkuneiden gööttiystävien muistokirjoitukset veloituksetta.

 
Länsigöötanmaanpystykorvat ry